Böcker och filmer om racing

Precis som Euros har en lång historia har även racing det. Det är inte bara i tävlingar som racing är populär. Motorsporten har tagit sig in i underhållningsbranschen. Många filmer och böcker har gjorts som handlar om racing. I denna artikel kommer du kunna läsa om några av dem.

Filmer om racing

Även om många filmer inte alltid handlar om just racing finns det ofta någon soortig bil med i handlingen. Men de filmer jag kommer att skriva om i detta avsnitt är filmer om racing.

1) Herbie

Denna film finns både i original och nyproduktion. Orginalfilmen är från 1968 och heter Herbie, Love bug. Filmen handlar om Herbie som är en Beetle av 1963 års modell. Bilen har ett eget liv och försöker få sin förare att hitta kärleken. Filmen blev en otrolig hit och har gett upphov till flera uppföljare genom åren. Den senaste uppföljaren gjordes år 2005 där Lindsay Lohan spelade huvudrollen.

2) Bilar

Precis som Herbie, är detta filmer som är gjorda av Disney. Filmerna är däremot tecknade. Den första filmen om bilar handlar om Blixten McQueen som är en racingbil som lär sig livets hårda skola inom den tuffa racingvärlden samt vem man verkligen kan lita på.

Böcker om racing

Många böcker som har gjorts har också blivit film och så är det i Herbies fall. Det var från början en bok som hette Car, Boy, Girl. Många av de böcker som faktiskt finns som handlar om racing är ofta biografier om och av någon racingstjärna. Nedan kommer några exempel.

1) Mark Webber- My formula one Journey.

Denna bok handlar om Marks liv som F1 förare. År 2010 kraschar han så pass allvarligt att det är fara för hans liv. Han överlever och man får läsa om hans kamp tillbaka till livet.

2) LeMans 1980-1989 -The Official History of the World’s Greatest Motor Race

Denna bok handlar om den största tävlingen utöver Formula 1. Boken är från 2014 även om den handlar om 1980-89. LeMans tävlingen år 1980 vanns av en person som faktiskt kom från LeMans och bilen var egenbyggd av honom själv och det var unikt i sig. När man kom fram till 1989 hade bilar som Aston Martin, Porsche, Jaguar och många av de största märkena varit med och tävlat i LeMans.